Over Mij

Ik ben Carina Hoeksema, na een studie aan de lerarenopleiding in Leeuwarden heb ik 20 jaar met veel plezier lesgegeven op verschillende vmbo, vso en mbo scholen. Toen al vond ik de individuele gesprekken met leerlingen, met hun verschillende leer- en/of persoonlijke uitdagingen, erg boeiend en leerzaam. Wat mij dreef is dat ik net dat ene zetje kon geven om leerlingen verder te helpen. Dat ik daar een belangrijke schakel in was besefte ik goed. Het zorgde ervoor dat ik als mentor, coach en studieloopbaanbegeleider er echt voor de leerlingen was. Ik bood een luisterend oor en reikte een aantal vaardigheden aan waardoor ze weer verder konden.

Puzzelstukjes vallen in elkaar

Ondanks dat ik het lesgeven leuk vond, veranderde het onderwijs. Mijn batterij werd niet meer opgeladen, de vele prikkels kon ik niet meer verwerken en concentreren werd steeds moelijker. Ik ging in 2012 onderuit, maar dan ook finaal onderuit. Een burn-out. Met een paar maanden rust zou het wel overgaan. Maar het ging niet over. Mijn hoofd liep over. Uiteindelijk kwam ik terecht bij PsyQ Den Haag afdeling ADHD voor volwassenen. Huh.. ik… AD(H)D? Thuisgekomen begon ik meteen alles te lezen. Aandachtstekort, moeite met concentreren, vele gedachten en veel piekeren, een vol hoofd.
Maar ….dit was ik. Ik herkende veel van de symptomen. De puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik was als kind al veel afwezig, maar kon ook ontzettend druk zijn. Ook kon ik op school niet goed meekomen. Toen ik volwassen werd, werden de uiterlijke symptomen minder maar mijn innerlijke wereld was één grote chaos. Geen wonder dat ik uiteindelijk vast liep.

Ervaring inzetten

Een traject volgde met medicatie en therapie en het ging beter. Zo goed dat ik weer aan werk of een opleiding dacht. Want dat ik wat wilde doen met mijn ervaringskennis en docentenachtergrond, daar was ik inmiddels van overtuigd. In 2014/2015 heb ik de ADHD-coach opleiding gevolgd aan het ADHD-centrum Nederland in Delft. En in 2018/2019 heb ik de NLP Practitioner en de NLP Master Practitioner opleiding afgerond bij de 1e verdieping in Delft. Deze opleidingen gaan met name uit van de eigen mogelijkheden van de mens om met belemmerende gedachten en overtuigingen om te gaan. De oplossing zit meestal in jezelf, en als coach geef ik d.m.v. oefeningen en gesprekken meer inzicht in je denken en handelen waardoor je meer grip en controle krijgt op je leven.

Dat is wat ik wilde gaan doen en het gevolg is dat ik in september 2017 mijn eigen bedrijf ben gestart om mijn ervaring op het gebied van AD(HD), depressie en angststoornissen in te zetten als AD(H)D-coach.

Loop jij vast en zoek je iemand (met ervaring) die jou weer verder kan helpen? Laten we dan eens kennismaken. Dat is al een mooie eerste stap.